Belediye Başkanımız Ali MEŞE; Berat kandili dolayısıyla mesaj yayınladı;

Mübarek Ramazan ayının habercisi ve müjdeleyicisi olan bir Berat Kandili'ni daha hep birlikte idrak etmenin heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz.

Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir.

Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Allah’ın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta hemşehrilerimiz olmak üzere, ülkemiz ve İslam âleminin Berat Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin ilçemize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ,huzur ve sağlık getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

27 Şubat 2021