İLÇEMİZDEKİ CAMİİLERDE NORMELEŞME SÜRECİNDE GEREKLİ TEDBİRLER ALDINDI.

Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart tarihinde camilerde cemaatle namaz kılmanın yasaklanmasından sonra normalleşme sürecine Gelinen aşamada, pazartesi günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başkanlığındaki Kabine Toplantısında, cami ve mescitlerin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınacak tedbirlerin değerlendirildiği belirtilen genelgede, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, 29 Mayıs Cuma günü belirlenen kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceği kararın alınmasının ardından Halkımızın gönül rahatlığıyla ibadet etmesi için ilçemizdeki camilerimizin bahçelerinde, belirlenen alanlarda da temizlik ve dezenfekte çalışmaları tamamlandı. İmamlarımıza da camii cemaatine dağıtılmak üzere maske teslim edildi.

Halk sağlığını korumak için İlçemizde tedbirleri en üst düzeye çıkardıklarını kaydeden Belediye Başkanımız Ali MEŞE, "Corona virüsü tedbirleri kapsamında çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çalışmalarımızın amacı vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşamını sürdürmeleridir. Vatandaşlarımız için tüm tedbirleri almaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın da, yapılan uyarıları mutlaka dikkate almalarını rica ediyorum. Tedbirleri uygulayalım. Camii bahçesinde ve namaz kılınacak alanlarda lütfen sosyal mesafeye ve kuralara dikkat edelim. Bu kötü günleri tedbirlerimizi alarak hep birlikte atlatacağız" ifadelerini kullandı.

28 Mayıs 2020